"Enter"a basıp içeriğe geçin

Deniz Dibindeki Gizemli Şaheserler

Okuma Süresi: 2 dakika

– bir hafta boyunca canla, başla çalışmalı yoksa akıntı şaheserini berbat edebilir..
– son düzeltmelerden sonra işte evet başyapıt tamamlandı..
?????

Dalgıçlar bu şekillerle ilk kez 1995 senesinde karşılaştılar. Denizin dibine bu olağanüstü şekilleri kimin çizdiği yıllardır merak konusuydu. ‘Gizemli sanatçı’ iş üstünde yakalandı ve yaklaşık 20 sene sonra bu muhteşem eserlerin sırrı ortaya çıktı. 2 metreyi bulan çaptaki harikulade sanat eserlerini sadece 12 santimetre boyunda minik bir balık yapıyordu. Bu sevimli canlının adı ise Balon Balığı. 

Balığı ve şekilleri inceleyen uzmanlar çok ilginç bulgulara ulaştılar. Bu şekilleri sadece erkek balıklar yapıyordu. Eser biter bitmez dişi bir balık gelip erkeğin işçiliğine şöyle bir göz atıyor, beğenirse yumurtalarını bu şeklin ortasına koyuyordu. Erkek bu yumurtaları döllüyor ve 6 gün boyunca çemberin dışına çıkmadan yumurtaları koruyor.

Hiç bir yaşayan organizma, insanları hayrete düşünen sistemlere yada davranışlara tesadüfü temel alan bir süreç ile sahip olamaz. Akılcılık bunu gerektirir.

Bazı bilim adamlarına göre “rastlantısal değişim” “mutasyon” yada “doğal seçilim” adeta sihirli bir el gibi davranıp, şuursuz atomlara canlılığın yapı taşı olan proteinleri var etmelerini sağladığını iddia ederler.

Bununla da kalmaz, sonrasında proteinlerin canlıyı teker teker tüm indirgenemez kompleks detaylarıyla birlikte var ettiğini söylerler. Bu kişiler, doğadaki tüm detayların, adına “rastlantı” dedikleri bir süreç ile yani evrim ile oluşabileceğini dile getirirler.

Bilim tarihinde “evrim teorisi” sırf “Yaratıcıyı inkar etmek adına” savunulmuş ve her zaman bu yönde bir argüman olarak kullanılmıştır.

Teoriye, hiç bir bilimsel delili ve geçerliliği olmamasına rağmen adeta “dogma” gibi sahip çıkılmıştır. Ünlü evrimci Richart Lewontin’ in bu konuyu deşifre eden bir itirafı şöyledir:

Bizim materyalizme olan bir inancımız var, ‘a priori’ (önceden kabul edilmiş, doğru varsayılmış) bir inanç bu. Bizi dünyaya materyalist bir açıklama getirmeye zorlayan şey, bilimin yöntemleri ve kuralları değil. Aksine, materyalizme olan a priori bağlılığımız nedeniyle, dünyaya materyalist bir açıklama getiren araştırma yöntemlerini ve kavramları kurguluyoruz. Materyalizm mutlak doğru olduğuna göre de, İlahi bir açıklamanın sahneye girmesine izin veremeyiz.” -1

Gelecek aydınlık günlerde bu tip köhne iddialar artık geçerliliğini kaybedecek, insanlar hayatın anlamsız bir süreçler topluluğu olmadığını, çok önemli bir amaç için var edildiklerini göreceklerdir. 

Biyoloji, fizik, kimya, matematik, paleontoloji tüm bunlar bilimdir ama “tesadüfen oldu” diyen “evrim teorisi” bilim değildir. ???

1- Richard Lewontin, The Demon-Haunted World, The New York Review of Books, 9 Ocak, 1997, s.28

Sending
User Review
0 (0 votes)
    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.