"Enter"a basıp içeriğe geçin

Uçuş Sırasında Bizi Bekleyen 4 Önemli Tehlike

Okuma Süresi: 2 dakika

1- Uçuş Sırasında Bedenimiz Susuz Kalır

Uçaktaki havanın bir kısmı uçağın dışında ki oldukça düşük nemli ortamdan geldiği için soluduğunuz hava fazlasıyla kurudur. Kabinin içindeki nem oranı %5 ile %35 arasında değişir, bu değerlerde ancak çöl ortamlarında ölçülen değerlerle karşılaştırılabilir. Böyle bir durumda su içmek yorgunluk hissini ve baş ağrısını azaltacaktır.

2- Uçuş Sırasında Tat Alma Duyusunda Azalma Yaşarız

Yiyeceklerin tadı uçuş sırasında tamamen farklılaşabilir. Düşük nem sorunu solunum mukozasını ve burun membranın kurumasına sebep olacağından tat alma duyusu zayıflar.
Jet motorunun gürültüsünün de tat duyusu üzerinde bir takım etkileri olabiliyor. Tatlı ve tuzlu yiyeceklerin tadının algılanmasının %30 civarında düşmesi bu etkilerdendir.

3- Uçuş Sırasında Bedeniniz Genişler

Uçaklar normal yaşam alanlarımızdan daha düşük hava basıncına sahiptirler, bu bedeninizdeki gazların genişlemesine sebep olur. Kramp ağrısın, şişkinliğe, gazlı hissetmeye sebep olur. Belli aralıklarla bedenimizi hareket ettirmemiz, oturduğumuz yerden mini egzersizler yapmak bu tip sorunların önüne geçmemize yardımcı olacaktır.

4- Uçuş Sırasında Kulak Ağrısı Yaşarsınız

Kulaklarınız, hava basıncındaki hızlı değişime uyum sağlayamaz. Bu sorunun önüne geçmek için burnunuzu tutup yutkunun. Sakın burnunuzu tutup nefesinizle zorlamayın, bu ciddi kulak hasarına sebep olabilir.
Sending
User Review
0 (0 votes)
    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.